onsdag den 23. marts 2011

Terror efter Nine Eleven


 
Starten på såret.
Det første fly der fløj ind i World Trade Center var starten til det største terror angreb i historien, hvor ca.3000 mennesker døde og mere end 6000 var tilskadekommet.
Efter Nine eleven var hele verden i chok, hvordan kunne terrorister sådan bare flyve ind i world trade center og Pentagon. Mange terrorister har gjort "Såret" som blev lavet  D.11.09.2001 større og større ved at bombe ambassade, skoler, offentlige steder. Deres metoder er lige fra bilbomber, bomber som de har på sig og springer i luften, tage gidsler eller skyde mennesker med guns.  
USA gik D. 7. Oktober 2001 ind i Afghanistan for at lappe "såret", ved at nedkæmpe træningslejr for terrorister og prøve at sætte en stopper for terrorisme. 
                                                                                         
2003 D.15 og 20. November.



Første bombedering.



Den 15. November, var der to lastbiler der transporterede bomber ind i Bet Israel og Neve Shalom synagoger i Istanbul. Eksplosionerne ødelagde kirker og dræbte 27 mennesker, og mere end 300 sårede. Seks jøder var blandt de døde. En islamisk militant gruppe, blev påtaget sig ansvaret for eksplosionerne, men tyrkiske embedsmænd afviste disse påstande, de påpeger, at denne mindre gruppe ikke havde ressourcer nok til foretage sådan en kringlet planlagt og dyrt angreb.




Anden bombedering.



Den 20. November, da USA's præsident George W. Bush var i Storbritannien til møde med premierminister Tony Blair. 


Selvmordsbomberne smadrede de køretøjer. Hovedkvarteret for HSBC Bank AS og det britiske konsulat, dræbt tredive mennesker og sårede 400 andre. Bombemændene havde ventet i et trafiklys foran HSBC hovedsædet for rødt for at maksimere effekten. Flere briter blev dræbt i de to attentater, herunder top britisk embedsmand i Istanbul, generalkonsul Roger Short, men de første af ofrene var tyrkiske muslimer (såsom skuespiller og sanger Kerem Yilmazer ), som i den tidligere kirke eksploderede. Politiet siger, at bombemændene har timet angrebene til at falde sammen med Bush's besøg i Storbritannien.



Bali bombningen Den 12. Oktober 2002.

Vis bali bomb...jpg i diasshow

Bali’s bombeattentater fandt sted Kl. 23:05 den 12. oktober 2002.
En selvmordsbomber, inde i natklubben Paddy's Pub, detonerede en bombe i sin rygsæk. Bomben fik folk, med eller uden skader, til omgående at flygte ud på gaden. Tyve sekunder senere. En anden og langt mere kraftfuld bilbombe skjult inde i en hvid Mitsubishi blev detoneret af en anden selvmordsbomber uden for Sari Club, som ligger overfor Paddy's Pub.
Skaderne på det tætbefolkede boligkommercielle distrikt var enorme. Bomberne ødelagde nærliggende bygninger og knuste vinduer, flere blokke væk. Bombeeksplosion fra bilen efterlod et en meter dybt krater.

Den lokale hospital Sanglah var dårligt rustet til at håndtere omfanget af katastrofen, og var overvældet med antallet af sårede, især brændte ofre. Der var mange mennesker såret ved eksplosionen, hvoraf nogle af de sårede skulle placeres i hotellets pools nær eksplosionen ulykkessted, for at lindre smerten af deres forbrændinger. Mange af de sårede blev tvunget til at flyve ekstreme afstande, til Darwin 1800 km derfra og Perth 2600 km derfra for at modtage specialiseret brænd behandling.

Angrebet var den mest dødbringende terroristiske handling i Indonesiens historie, 202 mennesker døde, og yderligere 240 mennesker blev såret. Dødsfaldet på 202 mennesker, var fra 23 forskellige lande, herunder døde 88 australiere, 38 indonesiske borgere og 3 danskere.


2010 D.2 Januar.

D. 2 Januar bliver Kurt Westergaard overfaldet i sit hjem af en 28 årige somalisk, som havde en økse med som våben. Kurt Westergaard når at flygte i et sikringsrum som den somaliske mand ikke kunne komme ind til. Politiet kom kort efter Kurt havde ringet fra sit sikringsrum. Den somaliske mand kastede sin økse efter en af politibetjentene og blev derefter skudt i knæet og i hånden. Ingen døde men dog blev en såret 1.


Her er et link til et interview med Kurt Westergaard hvor de kommer ind på hvad Muhammed tegningerne har gjort.
http://www.youtube.com/watch?v=-dW-W6UkLhA


Terror i Danmark i forhold til i udlandet er mildere. Det kan man se ved at der kun har været få (hvor en af dem var på Kurt Westergaard) og at der ikke er nogle der er døde ved dem. Når man ser på landene i mellemøsten som er udsat for bilbomber og selvmordsbomber hver dag, så er terrorhandlingerne i Danmark ikke noget. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar